latinica  ћирилица
23/08/2014 |  21:27 | Аутор: РТС

Почели 49. Нишки филмски сусрети

Нишка тврђава вечерас је традиционално предата глумцима. До 29. августа, за награде Фестивала глумачких остварења бориће се екипе 11 филмова.

Предсједница стручног жирија Фестивала глумачких остварења домаћег играног филма у Нишу је глумица Драгана Варагић, а чланови су глумци Предраг Ејдус и Дубравко Јовановић. Умјетнички директор, као и претходне двије године је глумац Драган Вујић Вујке.

У конкуренцији за главне награде фестивала биће приказани филмови: Монтевидео, видимо се, Војна академија 2, Атомски здесна, Кад љубав закасни, Споменик Мајклу Џексону, Топ је био врео, Варвари, Дјечаци из Улице Маркса и Енгелса, Лав хантер, Мамула и Непослушни.

Као гостујући филм биће приказан филм Лауш, посвећен животу глумца Жарка Лаушевића.

Глумци ће конкурисати за најважније фестивалско признање Гран-при "Наиса", као и за награде за најбољу женску и мушку улогу "Царица Теодора" и "Цар Константин", повеље за главну женску и мушку улогу, награде за најбољу женску и мушку епизоду, и за најбољег дебитанта.

Награда Удружења филмских глумаца Србије за животно дјело додијељена је глумцу Миши Јанкетићу и она ће бити уручена сутра вече.