latinica  ћирилица
18/11/2014 |  14:07 | Аутор: РТРС

Сахрањен новинар Александар Шкорић

Новинар Радио-телевизије Републике Српске Александар Шкорић сахрањен је данас у Приједору на Градском православном гробљу. На комеморативном скупу у име колега од покојника се опростио сниматељ РТРС-а Недељко Лајшић, рекавши да је Шкорић живио у нади да ће побиједити болест.

- Међутим, није било среће да га сачувамо. Увијек ће бити пред очима Ацино богатство духа, оптимизам, снага, скромност, поштење. Научио нас је како се буде пријатељ, како се са осмијехом губе битке, како се побјеђује и када побједе нема, рекао је Лајшић.

Он је подсјетио да је Шкорићева велика љубав био спорт, да се успјешно бавио и фудбалским суђењем и да ће остати упамћен по директним преносима фудбалских и кошаркашких првенстава, гдје су његова интелигенција, спретност и духовитост одушевљавали гледаоце, слушаоце, али и колеге.

- Управо бескрајна љубав према спорту издвајала га је од других спортских новинара. Са осмијехом је долазио и враћао се са тих задатака, а најсрећнији је био на фудбалском стадиону. Ми, његове колеге, били смо свједоци када је цијели стадион, умјесто играча, поздрављао `великог Флавија`, како су га звали", навео је Лајшић.

На сахрани се од Александра Шкорића опростила његова колегница са РТРС-а Мира Лолић-Мочевић, рекавши да је Ацу упознала 1981. године на факултету када их је професор, као бруцоше, питао има ли у сали Крајишника.

- Бранко Ћопић тада више није био жив, али сам Аци тада рекла да је жив, писао би о Николетини Бурсаћу гледајућиу њега. Питао је зар је толико ружан, а ја сам му рекла да није, него да има толико срце", рекла је Мира Лолић-Мочевић.

Међу бројним телеграмима породици и РТРС-у изразе саучешћа упутили су и предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Комеморативном скупу присуствовали су директор РТРС-а Драшко Милиновић, директор Срне Никола Деретић, министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић и замјеник градоначелника Приједора Миленко Ђаковић.

Од Александра Шкорића данас су се у Приједору опростили родбина, пријатељи, колеге са РТРС и из бројних других медија, те представници јавног и политичког живота.

Истакнути новинар и спортски радник Александар Шкорић умро је јуче у Приједору у 54. години, након дуге и тешке болести.