latinica  ћирилица
18/11/2014 |  15:45 | Аутор: Index.hr

Братунац: Помоћ станарима након пожара

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да ће већ сутра упутити Влади Српске иницијативу да се пронађе начин за помоћ у санацији стамбене зграде у Кравици код Братунца која је оштећена у пожару.

"Морамо убрзаним поступком видјети како можемо најефикасније помоћи у складу са законским процедурама", рекао је Ђокић.

Он је нагласио да постоји морална и реална потреба да се Влада Српске укључи у санирање стамбених јединица избјегличких и породица погинулих бораца и РВИ јер је зграда и грађена средствима Владе.

"Потребно је што хитније санирати објекат и заштитити његово даље пропадање, а онда пронаћи техничке могућности за реконструкцију објекта", истакао је Ђокић.

Ова зграда са 12 станова изграђена је средствима Владе прије осам година за смјештај породица погинулих бораца и РВИ који су сада поново остали без крова над главом.

Шеф Одсјека Министарства за избјеглице и расељена лица у Зворнику Недељко Зупур разговарао је данас са представницима општине Братунац.

У високом поткровљу, које је у потпуности изгорјело, биле су смјештене четири породице које користе aлтернативни вид смјештаја и оне су тренутно смјештене код комшија и родбине.

Приликом гашења пожара вода је продрла и у доњи спрат, чији је власник Министарство рада и борачко инвалидске заштите.

Повезане вијести:
Братунац: Изгорјела борачка зграда