latinica  ћирилица
20/01/2015 |  15:01 | Аутор: РТРС

"Тежина ланаца 2" - 22. и 23. јануара у Бањалуци

Студентски парламент Универзитета у Бањалуци, Унија студената РС и Културни центар Бански двор организоваће у четвртак и петак, 22. и 23. јануара, три бесплатне пројекције документарног филма "Тежина ланаца 2" Бориса Малагурског.

Пројекција 22. јануара одржаће се у Културном центру Бански двор са почетком у 18.00 часова, а 23. јануара одржаће се двије пројекције у Дому омладине са почетком у 17.00 и 19.30 часова, најављено је из Уније студената.

Филм "Тежина ланаца 2" бави се неолибералним реформама на простору Балкана након распада Југославије и утицајем тих реформи на економију, медије, војску, културу, образовање и политику.

"Малагурски вјерује да својим филмом може да покрене људе на акцију, да почну да вјерују у снагу личног доприноса напретку друштва у коме живе. Загушени црним хроникама и лицемјерјем неолиберализма, жељни оптимизма и амбијента у коме можемо да развијамо наше потенцијале, студенти Републике Српске овим ће дати подршку младом режисеру да настави путем којим га воде његова увјерења", поручују из Уније студената.

Борис Малагурски ће присуствовати  свим пројекцијама!