latinica  ћирилица
23/02/2015 |  09:38 | Аутор: СРНА

Кебо: Формирање невладине организације "Пркос"

Бивши потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо најавио је да ће ускоро формирати невладину организацију "Пркос" чији ће циљ бити раскринкавање криминала, откривање ратних злочина и расвјетљавање политичких убистава која су се догодила, како је рекао, под окриљем "бошњачке мафије".

Кебо тврди да они који му пријете због објелодањивања доказа о бошњачким злочинцима "патолошки мрзе све Србе".

- Зашто би некоме сметало да буду похапшени сви злочинци, без обзира на то којем народу оно припадали? Онима који ме оптужују за наводну издају зато што нисам желио да ћутим о злочинцима из мог народа, очигледно неки други проблеми море душу, рекао је Кебо за "Прес Република Српска".

Он је рекао да ће "Пркос" радити на откривању свих строго чуваних тајни за које су поједини моћници мислили да никад неће бити откривене.

Кебо је закључио да ће ова невладина организација радити на питању ратне крађе страних донација за БиХ, на раскринкавању праве позадине убиства бившег припадника АИД-а Неџада Угљена, откривању веза појединих бошњачких политичара са терористима и свега онога што је у интересу БиХ, народа и грађана.

Кебо је од 16. децембра прошле године у неколико наврата предао тужиоцима више од 8.000 страница документа у вези са злочинима почињеним над Србима у Возући код Завидовића.

Он је почетком овог мјесеца прослиједио Тужилаштву БиХ нових 3.000 докумената, међу којима су докази о ратним злочинима које су над Србима починили припадници Петог корпуса такозване Армије БиХ на подручју централне БиХ, дијела Крајине и на подручју Горажда.

Међу документима су докази да су ратни начелник Центра службе безбједности Зеница Шефик Џаферовић и командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин одговорни за злочине и да су их прикривали.