latinica  ћирилица
30/03/2015 |  14:10 | Аутор: Б92

Мариза и Тркуља на хуманитарном концерту за угрожене поплавама

Умјетник и аутор пројекта, Слободан Тркуља, и Марко Благојевић, директор Канцеларије Владе Србије за помоћ и обнову поплављених подручја, најавили су хуманитарни концерт “Балканополис & пријатељи“, који ће бити одржан 15. маја у београдској Комбанк Арени.

Овим догађајем обиљежиће се годину дана од поплава и почетак кампање превенције у Србији.

“Овај концерт долази у правом тренутку, када у све већој мјери почињемо да се бавимо превенцијом“, рекао је Марко Благојевић, директор Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја Владе Републике Србије.

“Национални програм за управљање ризицима од елементарних непогода је усвојен у децембру прошле године, правили смо га у консултацијама са најбољима у тој области - Свјетском банком, Уједињеним нацијама, Европском унијом, Амбасадом Швајцарске. За његову реализацију ће нам бити потребна сва расположива помоћ, нарочито јавности и грађана. Превенција је нешто чиме држава мора озбиљно да се бави, али без грађана и њихове подршке и сарадње то ће бити скоро немогуће. Зато се надамо да ће подршка и нашим напорима, и овом концерту, бити свеобухватна.“

На концерту у Арени ће, уз Слободана Тркуљу и музички састав “Балканополис“, као специјални гости наступити и португалска фадо пјевачица Мариза, америчка соул и џез пјевачица Олета Адамс, млада арапска звијезда Мајса Кара и композитор и пјевач из Сенегала, Баба Мал.

“Велика ми је радост што ми умјетници можемо да организујемо концерт за све добре људе који су показали предивну солидарност прошле године у вријеме великих мајских поплава. Част ми је што сам домаћин истакнутим умјетницима из свијета, који ће нам још једном дати подршку. Прије свега мислим на моју драгу пријатељицу, фадо диву, Маризу, која је освједочени пријатељ нашег народа и која је била да нас посјети када нам је било најтеже“, истакао је Слободан Тркуља, умјетник и аутор пројекта и додао да жели посебно да се захвали Олети Адамс, Мајси Кари и Баба Малу, који ће доћи да својом музиком и гласовима увеличају догађај.

Цијене карата, које су пуштене у продају су од 750 до 1.900 динара у претпродаји, а сав приход од продатих улазница биће намијењен подручјима која су погођена прошлогодишњим поплавама.