latinica  ћирилица
21/04/2015 |  13:30 | Аутор: СРНА

Акција "Мрежа": Слободе лишено 11 лица

У оперативно-тактичкој акцији "Мрежа" припадници Граничне полиције БиХ извршили су претресе на 11 локација у БиХ и слободе лишили 11 лица.
Акција "Мрежа" - Фото: РТРС
Акција "Мрежа"Фото: РТРС

Међу лишеним слободе било је седам царинских службеника Управе за индиректно опорезивање БиХ, два полицијска службеника Граничне полиције БиХ и два држављанина БиХ.

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да је ова оперативно-тактичка акција припремана неколико мјесеци у координацији са Тужилаштвом БиХ, а финалне активности реализоване су 16. априла када је на основу наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ током претреса на 11 локација у БиХ лишено слободе 11 лица.

У међувремену је Уред за професионалне стандарде и унутрашњу контролу Граничне полиције БиХ против полицијских службеника покренуо дисциплински поступак и у току је процедура покретања поступка њихове привремене суспензије са послова и радних задатака које су обављали у Јединици граничне полиције Градишка.

Гранична полиција је Тужилаштву БиХ предала извјештај против седам припадника УИО БиХ и два полицијска службеника Граничне полиције БиХ због постојања основа сумње да су починили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, злоупотреба службеног положаја или овлаштења и примање дара или других облика користи.

Гранична полиција БиХ је Тужилаштву поднијела Извјештај против два држављанина БиХ због постојања основа сумње да су починили кривична дјела кријумчарење и давања дара и других облика користи.

Даља процедура у вези са овим предметом је у надлежности Тужилаштва БиХ, наводи се у саопштењу.