latinica  ћирилица
18/05/2015 |  08:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Скопље: Грађани провели ноћ испред Владе

Велики број грађана Македоније провео је ноћ у шаторима испред зграде Владе гдjе се јуче одржавао велики митинг опозиције.
Македонија: Протестанти под шаторима - Фото: AP
Македонија: Протестанти под шаторимаФото: AP

Грађани су и даље изричити при ставу да се са овог мjеста неће помаћи док премијер Никола Груевски не поднесе оставку.

На улици су били студенти, професори, посланици, средњношколци, али и полиција која их је опкољавала, мада у знатно мањој мјери него током митинга.

Тони Николовски рекао је за Танјуг да ће цијелу ноћ провести на овом мјесту.

Македонци протестују

"Остаћу овдје све док Груевски не поднесе оставку и ова влада заувијек оде са политичке сцене у Македонији. Дакле, само од њега зависи колико ћемо остати овдје", рекао је он Танјуговом репортеру.

Упитан да ли ће људи наставити и сљедећих вечери да се окупљају у истом броју, он каже да су Македонци претрпјели много под овом влашћу, те да су ријешени да остану до краја.

"Много пута раније смо се повукли, али сада је народ ријешен да иде до краја", рекао је он.

Ленче Николовска каже да се нада да грађани неће камповати дуго, јер ће Груевски убрзо отићи. Она истиче да је његова смјена извјесна, поготово након објављивања бројних "бомби" које је Заев презентовао јавности, а које су потпуно разоткриле Груевског.

Потпредсједница СДСМ Фросина Ременски, која је ноћас такође била испред зграде Владе, рекла је да ова странка, која је организатор митинга, има програм за седам дана цјелодневног окупљања на овом мјесту.

"Поставили смо плато, планирамо позоришне представе, разне дебате, бендове. Ми дакле имамо програм да држимо народ близу себе", истакла је она.

Ременски је ипак додала да се нада да седам дана окупљања неће бити потребно јер ће, изразила је увјерење, Груевски до тада поднијети оставку.