latinica  ћирилица
18/05/2015 |  14:31 | Аутор: РТРС

Чубриловић - Гадис: Успјешни односи Српске и Грчке

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са амбасадором Грчке у Босни и Херцеговини Каролосом Гадисoм и проф. др Спиридоном Флогаитисем, предсједником Европске организације за јавно право.
Недељко Чубриловић и Карлос Гадис - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић и Карлос ГадисФото: СРНА

Чубриловић је рекао да Република Српска има веома успјешне односе са Грчком и да је потребно додатно унаприједити сарадњу у области привреде, саобраћаја, туризма, науке и културе.

Чубриловић и амбасадор Гадис сагласили су се да је потребно наставити започете активности на повезивању туристичких организација и заинтересованих авио компанија, с циљем успостављања авионске линије између Бањалуке и Атине.

Професор Спиридон Флогаитис упознао је предсједника НСРС са досадашњим радом Европске организације за јавно право, те примјењеним искуствима у области управе и локалне самоуправе у БиХ, нарочито на подручју Брчко дистрикта.

Флогаитис је истакао да је Босна и Херцеговина пуноправни члан Европске организације за јавно право од 2012. године и изразио заинтересованост за отварање подружнице Европске организације за јавно право у Бањалуци, те укључивање Универзитета у Бањалуци у активности ове организације која окупља око 65 универзитета и образовних институција из цијелог свијета.