latinica  ћирилица
25/06/2015 |  13:17 | Аутор: klix.ba

Тузла- Протест просвјетара због урушавања образовног система

Неколико стотина радника у средњем и високом образовању, одгоју, науци и култури Тузланског кантона, прије свега, професора средњих школа, окупило се данас испред зграде кантоналне владе да би мирним протестима исказали незадовољство одлуком Владе о измјени Плана уписа у средње школе на подручју кантона за наредну школску годину.

Просвјетари и запослени у култури истичу да се том одлуком којом се одобрава упис прекомјерног броја ученика у медицинске школе угрожава образовни систем на подручју кантона.

Из Синдиката средњег и високог образовања, одгоја, науке и културе ТК позивају грађане да зауставе, како наводе, девастацију образовног система.

Професор у Грађевинској школи у Тузли Сеад Алић поручио је да ово није борба професора за њихова радна мјеста већ борба за квалитетно образовање.

- Добили смо друштвени и национални проблем, јер оваквим одлукама се подстиче исељавање младих из Босне и Херцеговине - нагласио је Алић, и додао, да су професори некада били елита, а данас су захваљујући политици далеко од тога.