latinica  ћирилица
25/06/2015 |  16:18 | Аутор: СРНА

Иванић са бившим лидерима регије

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић разговарао је данас у Сарајеву са учесницима међународне конференције "Друштва заједничких вриједности Сарајево" и Клуба де Мадрид о европском путу БиХ и земаља региона, те о стабилности у региону.

Иванић је саговорнике - бивше предсједнике Србије Бориса Тадића, Хрватске Стјепана Месића, Пољске Александра Квашњевског, бившег предсједника Владе Грчке Јоргоса Папандреуа, те Златка Лагумџију из Клуба де Мадрид и Друштва заједничких вриједности информисао о ситуацији у БиХ и активностима на усвајању реформске агенде.

Током сусрета је разговарано о економији као фактору изградње друштва заједничких вриједности, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Пројекат Друштво заједничких вриједности је глобална иницијатива Клуба де Мадрид осмишљена као одговор на позиве свјетских лидера за изградњу механизама и акционих планова који се односе на изазове усљед етничких, културних, вјерских и других разлика идентитета, уз поштовање људског достојанства и суживота.