latinica  ћирилица
26/06/2015 |  10:11 | Аутор: СРНА

Александра Комленовић пјевала на осам језика

Професор соло-пјевања из Фоче Александра Комленовић одржала је концерт "Пјесмом кроз Европу" током којег је пјевала на осам језика.
Концерт Александре Комленовић - Фото: СРНА
Концерт Александре КомленовићФото: СРНА

Комленовићева /сопран/, која је професор у Основној музичкој школи из Фоче, уз клавирску пратњу професора Вељка Мастила синоћ је у дворишту фочанског Музеја Старе Херцеговине пјевала на српском, чешком, њемачком, италијанском, руском, француском, енглеском и португалском.

Извела је соло пјесме познатих композитора класичне музике Дворжака, Хадзеа, Јенка, Штрауса, Лобоса, Фореа, Грига, Чајковског и Шуберта.

Након класичне музике на репертоару су се нашле популарне пјесме - успаванка "Љетно доба" /Суммертиме/ из џез опере Џорџа Гершвина, композиција "Сјећање" /Меморy/ из мјузикла "Мачке" Лојда Вебера, од Едит Пјаф "Ружичасти живот" /Ла вие ен росе/ и пјесма "Изнад дуге" /Овер тхе раинбоw/ из филма "Чаробњак из Оза".

Публика је громогласним аплаузом вратила Александру на бис, па је концерт завршила познатом наполитанском пјесмом "О сунце моје" /О соле мио/.

"Примијетила сам да је публика одушевљена и презадовољна сам јер смо успјели да пренесемо емоцију. Када је публика задовољна, значи да је концерт био пун погодак", рекла је Комленовићева.

Са колегом Мастилом она планира да се концертом "Пјесмом кроз Европу" представи публици и у другим градовима Републике Српске.

Синоћњи концерт, на коме су као гости наступиле и ученице Средње музичке школе из Источног Сарајева Милица Ивановић и Бранка Дракул, организовали су Музеј Старе Херцеговине и Центар за културу и информисање Фоча.