latinica  ћирилица
30/07/2015 |  16:49 | Аутор: ТАНЈУГ

На аукцији реквизити из филмов "Роки" и "Рамбо"

Амерички глумац Силвестер Сталоне одлучио је да распрода костиме и реквизите из својих чувених филмова "Роки" и Рамбо".

Како преноси АП, 69-годишњи глумац објавио је данас да ће се на аукцији, која ће бити одржана у октобру, наћи на стотине предмета, од Рамбоове војне јакне до Рокијевих боксерских рукавица и шортса.

Најављена лицитација не значи да се Сталоне опрашта од ова два популарна јунака, напротив. Славни глумац ће поново заиграти на великом платну као Роки Балбоа у филму ""Creed"  који у биоскопе стиже на јесен, а већ је започео рад на још једном наставку "Рамба".

Данашња фасцинираност филмским суперхеројима оставља мало простора за "вукове самотњаке" који се боре "сами против свих", јунаке какве он глуми, сматра Сталоне.

"Зато сам ја још ту, јер играм ту улогу која је постала права ријеткост. Мало је нас преостало", казао је у недавном интервјуу.

Упитан да ли ће јунаци попут Рамба и Рокија поново бити популарни, Сталоне је одговорио да не вјерује.

"Свакако неће у тој најчистијој форми. Зато желим да наставим да то радим док ми се тијело не распадне", навео је он.

Упоређујући своје двије најпознатије улоге које су му донијеле свјетску славу, Сталоне је рекао да је Роки вјечити оптимиста, а Рамбо окорјели песимиста.

Заокупљен писањем сценарија за нови "Рамбо", Сталоне се жалио да тешко долази до инспирације.

"Рамбо је поубијао готово све. Нико није остао. Можда Ескими и пингвини", закључио је он.

Дио прихода са аукције, која ће бити одржана 14. и 15. октобра у Лос Анђелесу, биће намијењен хуманитарним организацијама које помажу војницима и ветеранима.

"Мислим да су мој имиџ и ликови које сам играо током каријере веома 'амерички' као и војно и полицијски оријентисани. То је у основи оно што је потстакло моју каријеру тако да сам пожелио да се одужим људима који су ми послужили као инспирација за јунаке које сам тумачио", казао је Сталоне.