latinica  ћирилица
02/09/2015 |  07:49 | Аутор: РТРС

Kолегијум данас о заказивању сједнице о сету реформских закона

Колегијум Народне скупштине Републике Српске требало би данас да закаже наставак пете, те шесту редовну сједницу парламента, на којој би требало да буде разматрано седам реформских закона.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће у наставку пете редовне сједнице бити разматрано 19 тачака, међу којима Приједлог закона о предшколском васпитању и образовању, адвокатури и вину.

Биће разматран и Приједлог закона о јаким алкохолним пићима, као и Приједлог закона о измјенама Закона о експропријацији. На сједници Колегијума требало би да буде заказана и шеста редовна сједница Народне скупштине на којој ће бити разматран сет реформских закона.

Циљ сета тих закона, који је утврдила Влада Републике Српске, растерећење привреде, ограничење јавне потрошње и повећање одговорности за ефикасно коришћење.

Премијерка Жељка Цвијановић изјавила је да се реформски закони доносе у сагласности са социјалним партнерима и да до сада није било већих замјерки. Додала је и да ти закони спадају у први пакет реформских закона, који су дефинисани у Економској политици Републике Српске за ову годину и да ће Влада наставити да ради и на другим обећаним законским рјешењима.