latinica  ћирилица
21/11/2015 |  12:52 ⇒ 20:17 | Аутор: СРНА

Министарство безбједности: "Анонимуси" нису објавили нашу базу података

Министарство безбједности БиХ саопштило је да хакерска организација "Анонимуси" из Хрватске није објавила базе података овог министарства. "Наведени подаци нису дио никакве базе информација Министарства безбједности БиХ.
Анонимуси - Фото: Screenshot
АнонимусиФото: Screenshot

Поготово није ријеч о тајним или скривеним подацима, како је тенденциозно презентовано, упркос чињеници да су управо ти подаци раније били доступни и објављивани у медијима и на друштвеним мрежама", речено је Срни у Министарству безбједности БиХ.

Хакерска организација "Анономуси" из Хрватске објавила је јуче видео у коме кажу како долазе у БиХ, јер се тамо након Париза десио терористички напад, те да ће се на интернту борити против муџахедина и група које подржавају терористе и "Исламску државу".

Они су на друштвеној мрежи Фејсбук јуче почели да објављују податке више лица из БиХ за које тврде да су повезани са тероризмом и да подржавају "Исламску државу".

Медији су пренијели да су фотографије и подаци које су објавили хакери "Анонимуса" веома сличи бази података Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ /ИДДЕЕА/.