latinica  ћирилица
22/11/2015 |  15:47 | Аутор: СРНА

Крешић: Предузети хитне мјере против нападача

Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић изјавио је да очекује предузимање хитних мјера против починилаца напада на возило начелника Оружаних снага БиХ генерала Анте Јелеча, поготово ако је ријеч о људима који су запослени у Обавјештајно-безбједносној агенцији /ОБА/ БиХ.
Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић - Фото: СРНА
Замјеник министра безбједности БиХ Мијо КрешићФото: СРНА

Крешић је нагласио да такве ствари не приличе припаднику ОБА БиХ, посебно ако се има у виду чињеница да је два дана прије тога извршен терористички напад на припаднике Оружаних снага БиХ у Рајловцу када су страдали Недељко Радић и Армин Салкић.

Замјеник министра безбједности навео је да је дисциплински поступак у ОБА БиХ најмање што се може учинити.

- Очекујем да надлежно тужилаштво уради свој дио посла и у то не бих улазио. Све то се мора под хитно уозбиљити. Шала на такав начин у данашњим условима не може проћи тек тако. То што је направљено није добро, јер се тако додатно ствара атмосфера страха међу људима - нагласио је Крешић.

Он је рекао да су таква дјела много гора у данашњој ситуацији, упоредвиши напад у тунелу Салаковац на генерала Јелеча са догађајем у Паризу када је дан након терористичких напада неко бацио петарду и изазвао панику међу становништвом.

- Имам утисак да има и оних који би били сретни да се у том случају догодила много већа несрећа, што је врло неозбиљно, јер је бацање пиротехничког средства на возило могло проузроковати саобраћајну несрећу са смртним посљедицама - рекао је Крешић.

Федерални медији су пренијели данас информацију да је међу осумњиченим за бацање пиротехничких средства на начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ и Златко Хумо који је запослен у ОБА БиХ у Сарајеву.