latinica  ћирилица
01/02/2016 |  14:02 | Аутор: СРНА

СББ остаје у коалицији са СДА

Предсједништво Савеза за бољу будућност /СББ/ остаје при ставу да је коалиција са СДА недвосмислен избор и сматра да све друге опције Федерацију БиХ и БиХ воде у велику неизвјесност и слабљење економског и евроатлантског замаха.
Конференција за новинаре СББ-а у Сарајеву - Фото: dnevni avaz
Конференција за новинаре СББ-а у СарајевуФото: dnevni avaz

"Ако су отргнути породично-тужилачки лобији олако мислили да ће изазвати рушење легално и легитимно изабране власти и конституисану коалицију, лидер СББ Фахрудин Радончић и ова странка неће то дозволити својом политичком и патриотском зрелошћу и повјерењем у правосудни систем", истакао је потпредсједник СББ-а Мирсад Ђонлагић на конференцији за новинаре након сједнице страначког Предсједништва.

Он је нагласио да СББ очекује од СДА да почне радити на смањивању непотистичких утицаја у друштву и политици, јер ће то друштвено зло прије или касније угрозити и саму СДА, чији ће се кадрови наћи на удару похлепе, уцјена или породичних монтажа.

"Снажна коалиција СДА и СББ учиниће све, заједно са осталим коалиционим партнерима, да буду остварени циљеви евроатлантских интеграција и никакви кочничари неће зауставити БиХ на реформском путу", рекао је Ђонлагић.

Из Предсједништва СББ-а апеловали су да Високи судски и тужилачки савјет БиХ и Канцеларија дисциплинског тужиоца, те Агенција за истраге и заштиту БиХ открију и процесуирају све који су омогућили да о активностима Тужилаштва БиХ буде раније упознат чак и вођа највеће злочиначке организације у послијератној БиХ Зијад Турковић.

"Протестна окупљања и таква врста исказивања незадовољства нису потребни и управо их прижељкују снаге хаоса", истакао је Ђонлагић.

Он је навео да је Предсједништво СББ-а у сталном засједању од када је Радончић ухапшен.

Суд БиХ одредио је 28. јануара једномјесечни притвор Радончићу који је ухапшен у полицијској акцији "Лутка два" због сумње да је ометао рад правосуђа.

У истој акцији раније су, због ометања рада правосуђа у предмету против Насера Кељмендија, ухапшени секретар Министарства безбједности БиХ Бакир Даутбашић и Билсена Шахман, који су чланови Радончићеве странке.