latinica  ћирилица
10/02/2016 |  21:36 | Аутор: СРНА

Приједор- Отворена изложба Мирјане Јукић

У Музеју Козаре у Приједору вечерас је отворена изложба ликовне умјетнице Мирјане Јукић под називом "Слике" којом је почела овогодишња изложбена сезона у тој установи културе.
Изложба Мирјане Јукић у Музеју Козаре - Фото: СРНА
Изложба Мирјане Јукић у Музеју КозареФото: СРНА

Ријеч је о изузетним сликама, насталим у посљедње двије године, рекао је Тихомир Илијашевић, директор приједорске Галерије `96, отварајући изложбу.

Мирјана Јукић је истакла да се сликарством бави од 1990. године, да је похађала школу сликарства и графике код умјетника Уде Ајзенахера, а потом интензивне семинаре сликарства код познатих ликовних умјетника широм Њемачке.

"Радим и данас, и то техником акрилик. Вечерас је изложено 27 радова рађених комбинованом техником и акрилом на платну и папиру", рекла је Јукићева.

Директор Музеја Козаре Зоран Радоњић је истакао да ће суграђани изложбу моћи да погледају до краја фебруара, а да је изложба резултат конкурса који је први пут расписан у историји Музеја.

"Умјетнички савјет је изабрао да Мирјана Јукић има у овој изложбеној сезони самосталну изложбу. Већ видимо које су предности конкурса, а то је тај квалитетан ликовни садржај за приједорску публику", рекао је Радоњић.

Он је истакао да та врста жириране изложбе има далеко већи значај у биографији умјетника.

Радоњић је додао и да ће након Јукићеве, током ове изложбене сезоне у Музеју Козаре излагати и Дарко Ђуровић из Подгорице и Тамара Ждерић из Београда који су, такође, изабрани путем конкурса.

Сезону ће употпунити раније договорене изложбе Радована Крагуља и Драгана Драгића, изложба графике из умјетничке збирке Музеја, те изложба дјела насталих у Ликовној колонији Ракани.

"Посебно бих истакао Међународни бијенале радова на папиру који се први пут одржава у Приједору, за који је конкурс отворен до краја марта тако да ће до краја године бити за свакога по нешто у Музеју Козаре", истакао је Радоњић.