latinica  ћирилица
25/04/2016 |  16:32 | Аутор: СРНА

Загреб: Подржати БиХ на путу европских интеграција

Предсједник Одбора за спољну политику Хрватског сабора Даворин Млакар рекао је данас у Загребу да су примарни интерес и политика Хрватске - подржати БиХ на путу европских интеграција.
Загреб - Фото: РТРС
ЗагребФото: РТРС

Он је, у разговору са амбасадором БиХ у Хрватској Ренатом Пашкаљ, истакао да процес усклађивања законодавних надлежности зна бити тежак и да у том смислу Хрватска, административним и техничким искуствима које је у том процесу стекла, може пружити помоћ БиХ.

Из Министарства иностраних послова БиХ саопштено је да је Млакар нагласио да су односи између БиХ и Хрватске добри и пријатељски, али да увијек има простора за њихово унапређивање.

Пашкаљ је захвалила за исказану спремност за помоћ и подршку.

Она је укратко информисала Млакара о актуелним питањима која се у БиХ и њеним институцијама рјешавају с циљем испуњавања услова за приступање ЕУ.

Пашкаљ је нагласила значај интензивних билатералних посјета и контаката званичника двије земље који су у посљедња три мјесеца реализовани, као и састанака који се очекују у наредном периоду, на којима ће бити разговарано о конкретним питањима будуће сарадње.