latinica  ћирилица
26/04/2016 |  11:54 ⇒ 11:56 | Аутор: Вечерње новости

"Таксиста" вози почасни круг (ВИДЕО)

Крајем прошле недјеље у њујоршком биоскопу "Бикон", чувени глумац Роберт де Ниро, стао је пред 3.000 гледалаца и обратио им се: "Свакога дана за протеклих 40 година прилазио ми је бар један човјек говорећи... погодите шта? Хајмо сви у глас!" "Talking to me?" Готово једногласно одговорила му је цијела сала.
Роберт де Ниро из филма Таксиста - Фото: Screenshot/YouTube
Роберт де Ниро из филма ТаксистаФото: Screenshot/YouTube

Уз Де Нирову молбу (која није услишена) да се публика не смије када са екрана чује исту реченицу која је већ дио историје свјетске кинематографије, овако је отпочела свечана пројекција "Таксисте" Мартина Скорсезеа, а поводом четири деценије легендарног филма.

На обиљежавању јубилеја, у оквиру фестивала Трајбека, уз главног глумца и редитеља, окупили су се и остали чланови екипе.

У главним улогама, у овом остварењу, били су Роберт де Ниро, Харви Кајтел, Сибил Шепард и тада тринаестогодишња, непозната девојчица по имену Џоди Фостер.

Овогодишња пројекција филма била је лијеп изговор да се окупи стара екипа и присјети давних дана, када су сви били, или релативно познати или, као у случају Џоди Фостер, потпуно непознати филмском свијету.

Окупљању су осим глумачке екипе присуствовали редитељ Мартин Скорсезе, сценариста Пол Шредер и продуцент Мајкл Филипс.

Најтежи дио у филму, присјећали су се кроз смијех Скорсезе и Филипс, био је наговорити чувеног композитора Бернарда Хермана да ради музику за филм. Херман је до тада радио музику за чувену серију "Twilight Zone" и за Хичкокове напете трилере, био је познат по стварању музике која одаје раст тензије, што је управо требало Скорсезеу.

Када су му се први пут обратили, Херман је кратко одговорио: "Не радим филмове о возачима таксија", али, на сву срећу, након читања сценарија, пристао је на сарадњу.

Разговор екипе филма са присутном публиком прошао је у опуштеној атмосфери, а присутни су имали прилике да чују још интересантних анегдота са снимања.

Сада, када су сви они свјетски познати и имају мало времена за сусрете са старим пријатељима, овакво једно окупљање, на годишњицу филма, било је, вјерујемо, свима њима једна драга успомена за будућност.

Погледајте кратку сцену из филма "Таксиста" (Talking To Me?)