latinica  ћирилица
26/04/2016 |  14:54 ⇒ 15:31 | Аутор: Независне

80 година НУБ РС: Изложба "Његујмо српски језик"

У присуству Милорада Додика предсједника РС и других гостију, поводом јубилеја - 80 година од оснивања Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске у овој установи одржана је свечана академија и отворена изложба "Његујмо српски језик".
Љиља Петровић Зечић - Фото: nezavisne novine
Љиља Петровић ЗечићФото: nezavisne novine

Осим изложбе која ће обићи седам градова, директорица НУБ РС Љиља Петровић Зечић истакла је да ће кампања "Његујмо српски језик" обиљежити јубилеј установе на чијем је челу, широм Српке до граја ове године.

Предсједник Додик рекао је да је након свих ратова, земљотреса и разних недаћа које су задесиле овај крај, НУБ РС остала институција која је сачувала идентитет нашег народа.

На данашњи дан прије осам деценија основана је ова ако не најзначајнија, сигурно једна од најзначајнијих културних институција код нас.

Зечићева је јуче кампању "Његујмо српски језик" представила заједно са Млађеном Цицовићем, шефом Представништва Републике Српске у Србији, Драшком Милиновићем, директором Радио-телевизије Републике Српске, Жељком Јовановићем, фотографом кампање и уредником фотографије у листу Политика, и Гораном Милашином, лингвистом и вишим асистентом на Филолошком факултету у Бањалуци.