latinica  ћирилица
21/05/2016 |  14:12 ⇒ 19:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Објављене прве фотографије олупине египатског авиона (ФОТО)

Египатска војска објавила је прве фотографије пронађених дијелова олупине авиона са лета МС804 из Париза за Каиро који се у четвртак срушио у море.
Објављене прве фотографије олупине египатског авиона - Фото: nezavisne novine
Објављене прве фотографије олупине египатског авионаФото: nezavisne novine

Објављене су прве фотографије авиона "Иџиптера" који се у сриједу увече срушио у Средоземно море. Истражитељи су потврдили да је у авиону избио пожар на неколико мјеста само неколико минута прије него што се летјелица срушила. Египатски медији јављају да је пронађена и "црна кутија".

Авиони и бродови из Египта и још пет земаља наставили су данас да претражују шире подручје Средоземног мора како би пронашли остатке авиона компаније "Иџиптер", који се срушио са 66 путника и чланова посаде.

Како се наводи, дијелови олупина су пронађени 290 километара сјеверно од медитеранског града Алексадрије.

Истражитељи су у мору пронашли дијелове авиона, гардеробу, жути појас за спасавање.

Египатски медији јављају и да је пронађена "црна кутија" у близини мјеста пада авиона. "Црна кутија" би могла да да одговоре на сва питања шта се дешавало у авиону прије кобног пада.

Узрок пада авиона још увијек је непознат, али је француска агенција за безбједност ваздушног саобраћаја навела да је египатски авион прије пада емитовао аутоматске поруке да је у летелици прије пада било дима.