latinica  ћирилица
23/05/2016 |  17:45 | Аутор: СРНА

Подршка измјенама и допунама Закона о финансирању странака

Комисија за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ подржала је данас, у другој комисијској фази, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о финансирању политичких странака, чији су предлагачи посланици Представничког дома.
Представнички дом ПСБиХ - Фото: РТРС
Представнички дом ПСБиХФото: РТРС

У оквиру разматрања Приједлога закона о допунама Закона о јавним набавкама / прва комисијска фаза/, чији је предлагач посланик СББ-а Дамир Бећировић, усвојен је закључак којим се од Одбора Агенције за јавне набавке захтијева да у складу са надлежностима предвиђеним Законом о јавним набавкама достави Комисији своје мишљење на овај приједлог закона, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Комисија је вратила Извјештај о раду Канцеларије за разматрање жалби за прошлу годину његовом сачиниоцу, уз закључак којим се од ове канцеларије захтијева да достави Извјештај у складу са законски предвиђеном процедуром, односно да умјесто преднацрта Парламентарној скупштини буде достављен усаглашени Извјештај о раду Канцеларије за разматрање жалби за 2015. годину.

Разматрајући Информацију Министарства финансија и трезора БиХ о примјени Правилника о кориштењу телефона, Правилника о кориштењу средстава за репрезентацију и Правилника о условима набавке и начину кориштења службених возила у институцијама БиХ и захтјевима институција за њихову измјену и допуну, Комисија је подржала закључке које је о овој информацији усвојио и Савјет министара БиХ.

У оквиру разматрања Информације Министарства финансија и трезора БиХ о проблематици примјене члана 39 Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ и закључка усвојеног на Представничком дому, Комисија је констатовала да не постоје нејасноће које се односе на примјену наведеног члана, те закључила да је потребно досљедно примјењивати овај члан у оквиру постојећег законског рјешења.