latinica  ћирилица
27/06/2016 |  11:04 ⇒ 11:55 | Аутор: Агенције

Тамбурица фест- побједник ансамбл Зоруле

Новосадски ансамбл Зоруле побједник је овогодишњег, деветог по реду Тамбурица феста, а вођа тог ансамбла Зоран Бугарски Брица, проглашен је за најбољег примаша на том међународном фестивалу тамбураша.
Ансамбл "Зоруле" (фото: www.janikinitamburasi.com) -
Ансамбл "Зоруле" (фото: www.janikinitamburasi.com)

Стручни фестивалски жири у саставу: Фрања Баторек (Хрватска), Споменко Гузијан (Република Српска) и Данило Нинковић (Србија) је одлучио и да је најбољи баспроимаш Јожеф Ковач, члан ансамбла Мохач из Мађарске,  те да је најбољи бегешар на овогодишњем Тамбурица фесту Марио Сесвечан, члан хрватског ансамбла Успомена.

Најбољу нову пјесму "Луд за тобом", на синоћ завршеном Међународном фестивалу тамбурашке музике извео је амсамбл Тајна из Србије, а награду за најбољег вокалног солисту освојио је Стјепан Фортуна из аустријског ансамбла Градиштанци, док су награде за умјетнички израз и његовање традиције припале ансамблима Златна суза из Румуније и Бањалучки мерак из Републике Српске.

Награда публике припала је ансамблу Гарави из Хрватске, док је награду новинарског жирија освојио ансамбл Сремска банда из Србије.