latinica  ћирилица
01/07/2016 |  11:29 ⇒ 14:19 | Аутор: РТРС

ЕУ подржава бањалучки Демофест

Канцеларија специјалног представника Европске уније у БиХ одлучила је да подржи девето издање бањалучког Демофеста и тако постане један од спонзора највећег фестивала демо бендова у регији.
Демофест - Фото: РТРС
ДемофестФото: РТРС

Подсјећамо, ово је трећи пут да ЕУСР пружа подршку Демофесту, као покретачу позитивних пројеката у својој заједници.

"Поносни смо што можемо да саопштимо да је Канцеларија специјалног представника ЕУ у БиХ поново почасни спонзор нашег фестивала и што је препозната наша мисија повезивања младих кроз умјетност и промовисање различитих културних вриједности. Такође, велика част је и то што је Демофест до сада остао једини музички фестивал у БиХ иза којег је стао специјални представник", казала је Бранкица Јанковић, директор Демофеста.

Демофест ће ове године бити одржан од 21. до 23. јула, а на фестивалу ће наступити многа свјетски позната музичка имена, међу којима су Mando Diao, Sisters of Mercy и Dub Pistols, те регионалне звијезде Бомбај штампа, Коља и Гробовласници и Хладно пиво, као и 35 такмичарских демо бендова.

Улаз на Демофест ће све три вечери бити бесплатан до 21.30 часова, а након тога ће цијена улазнице износити 5 КМ, односно 2,5 ЕУР.

Генерални спонзор деветог Демофеста је Нектар пиво, пријатељ фестивала је и ове године компанија м:тел, док је званични телефон фестивала Huawei P9, креиран у сарадњи са компанијом Leica.