latinica  ћирилица
31/07/2016 |  17:17 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Трамп: САД да прихвате руску анексију Крима

Предсједнички кандидат Републиканске партије Доналд Трамп сугерисао је да САД треба да прихвате руску анексију Крима.
Доналд Трамп (Фото: Screenshot) -
Доналд Трамп (Фото: Screenshot)

Он је то подржао ако би то значило боље односе са Москвом и јачу сарадњу у борби против Исламске државе.

Трамп је у интервјуу за телевизију ABC рекао да би " становници Крима радије били дио Русије".

Његова изјава је у супротности са администрацијом америчког предсједника Барака Обаме, која је прије две године Русији увела економске санкције због анексије Крима.

Уједињене нације не желе да државе признају Крим као дио Русије, а неки од истакнутих републиканаца оштро су се противили анексији, називајући је "руском агресијом", наводи је агенција Асошиејтед прес.

Трамп оцу убијеног војника: Ипак сам се жртвовао за САД

Републикански кандидат на предсједничким изборима у САД Доналд Трамп изјавио је да је много тога жртвовао и запослио хиљаде људи, а тиме је одговорио на оптужбе оца убијеног муслиманског војника, који тврди да њујоршки милијардер није жртвовао ништа за своју земљу, преноси АФП.

"Радим напорно. Отворио сам хиљаде и хиљаде радних мјеста, изградио велике структуре. Постигао сам огроман успјех. Сматрам да сам много тога урадио", рекао је Трамп у суботу за Еј-Би-Си.

Кизр Кан, чији је син убијен у Ираку, оптужио је Трампа у четвртак, на конвенцији Демократске странке, да напада америчке муслимане, поручивши му да обиђе гробове храбрих патриота који су погинули бранећи Сједињене Америчке Државе.

"Видјећете да су то људи свих вјероисповести, националних припадности и оба пола. А ви нисте жртвовали ништа и никога", истакао је Кан у поруци Трампу.

Републикански предсједнички кандидат је у интервјуу, чији су изводи емитовани јуче, а који ће данас бити у цијелости емитован, поставио питање да ли његова противкандидаткиња из редова Демократске странке Хилари Клинтон стоји иза Канове поруке, коју Кан тврди да је написао заједно са својом супругом Хазалом.

Клинтонова је јуче у саопштењу бранила Кана и његову породицу као "најбоље што је Америка дала".

Трамп је у интервјуу, такође, одбацио Канову оптужбу да никада није прочитао Устав САД.

"Иако дубоко жалим због губитка његовог сина, господин Кан, који ме никада није упознао, нема права да стане пред милионе људе и тврди да никада нисам прочитао Устав и да каже још много других неистинитих ствари", закључио је Трамп.

Републикански предсједнички кандидат отуђио је многе Американце увредама упућеним имигрантима, муслиманима и женама током кампање за номинацију, подсјећа француска агенција.

Извор: Бета/Танјуг