latinica  ћирилица
18/08/2016 |  18:40 | Аутор: БЕТА

САД: Масовно предозирање наркомана

Чак 27 случајева узимања прекомјерне дозе хероина забиљежена су у понедјељак у граду Хантингтон у САД у року од само четири сата, а један је био смртоносан, објавио је данас Си-Ен-Ен.
Хероин - Фото: илустрација
ХероинФото: илустрација

Сви случајеви забиљежени су у кругу од два километра, па се претпоставља да је дрога дошла од истог дистрибутера, као и да је у њу била умијешана још нека супстанца, која је изазвала овако бројне трагичне случајеве, преноси америчка ТВ-мрежа.

Локална полиција саопштила је да није заплијенила дрогу код жртава, али да се нада да ће медицински стручњаци успјети да токсиколошком анализом утврде која супстанца је евентуално била додата у хероин.

Хантингтон има око 50.000 становника и суочава се са 18 до 20 "овердозирања" недјељно, па се случај од понедјељка сматра за "катастрофалан".

Савезна држава Западна Вирџинија у којој се налази и Хантингтон, према подацима здравствених власти из 2014. године, имала је највећи број смртних исхода предозирања код наркомана у читавој САД.

- Сувише је рано да кажемо са чиме је хероин, у овом случају, био помијешан, али сумњамо на фентанил, или нешто друго - рекао је један званичник, наводећи да је у оптицају веома мало чистог хероина.