latinica  ћирилица
27/10/2016 |  14:33 ⇒ 15:15 | Аутор: РТРС

Бански двор- Изложба Демофеста (ФОТО)

У бањалучком Културном центру Бански двор отворена је изложба о Демофесту под називом "10 година врхунске музике" поводом обиљежавања деценије највећег фестивала демо-бендова у југоисточној Европи и отварања новог изложбеног простора у културном центру.
Бански двор - изложба о Демофесту под називом "10 година врхунске музике" - Фото: СРНА
Бански двор - изложба о Демофесту под називом "10 година врхунске музике"Фото: СРНА

Изложбу је свечано отворио актуелни градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, а скупу су присуствовали новоизабрани градоначелник Игор Радојичић, предсједавајућа Вијећа народа Српске Нада Тешановић и други.

Посјетиоци су могли да погледају фотографије, концертне плакате, мајице и друге интересантне предмете са Демофеста, који је као први фестивал из Српске и БиХ номинован за престижну британску награду "УК фестивал авордс" у категорији најбољих страних фестивала.

Бански двор - изложба о Демофесту (Фото: СРНА)

Директор Културног центра Бански двор Милорад Петрић честитао је Демофесту годишњицу у нади да ће фестивал добити поменуто признање.

Директор фестивала Бранкица Јанковић је рекла да је Демофест поносан на номинацију значајну за Бањалуку, БиХ и регион.

- Имали смо и критичних момената када смо размишљали да ли да одустанемо. Данас смо добили потврду да је добро што нисмо одустали све ове године - навела је Јанковићева и додала да посјетиоци изложбе могу да виде колико рада и труда је уложено у стварање и реализацију фестивала.

- Вечерас је лако бити спонзор, јер више никоме није потребно објашњавати шта је Демофест. Као и М:тел, овај фестивал повезује људе и олакшава комуникацију међу њима у овом региону - навео је директор за маркетинг и продају компаније М:тел, Ђорђе Мишић.

Бански двор - изложба о Демофесту (Фото: СРНА)

Изложба "10 година врхунске музике" биће отворена до 16. новембра.

Бански двор - изложба о Демофесту (Фото: СРНА)

Од оснивања "Демофеста" на адресу фестивала стигло је више од 3.500 пријава демо-бендова, а наступило је више од 300 група. Свирало је око 1.400 музичара из 13 земаља.

Извор: СРНА