latinica  ћирилица
21/07/2017 |  16:15 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

Станари: Од ЕФТ-а за реконструкцију школе 70.000 КМ (ВИДЕО)

Највећа инвестиција у Републици Српској- Термоелектрана Станари ради пуном паром. Инвеститор, енглеско-српска ЕФТ групација, осим у рудник лигнита и термоелектрану улаже и у локалну заједницу. Најновији примјер је реконструкција школе, којој се донацијом књига прикључио и британски амбасадор.
Станари - школа у Љебу - Фото: РТРС
Станари - школа у ЉебуФото: РТРС

Радови на школи у мјесту Љеб још су у току да би до нове школске године све било спремно за ђаке. Овдје се школују 32 ђака и школа припада централној школи у Станарима.

Да радови теку по плану увјерио се и британски амбасадор у БиХ Едвард Фергусон, који је дошао са донацијом од 300 књига за ученике.

У реконструкцију школе ЕФТ компанија уложила је 70.000 КМ. Ово је само једна од донација овог инвеститора станарском крају. Највећа је Термоелектрана која је у пуном погону. У овој години произвели су, кажу, више од милијарду и сто милиона киловат часова електричне енергије.

- Термоелектрана ради пуним капацитетом упркос овим временским условима. Ремонт је успјешно завршен и радимо већ два мјесеца без застоја - каже Саво Мирковић, технички директор ЕФТ ТЕ Станари.

ЕФТ компанија помогла је опремање и централне школе у Станарима, а већ наредног викенда укључиће се, кажу, у еколошки пројекат уређења корита ријеке Радње у Станарима.