latinica  ћирилица
10/04/2018 |  20:14 ⇒ 13/04/2018 | 09:18 | Аутор: РТРС

Вучић: Нигдје не пише да се ЗСО формира по косовским законима

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је у Бриселу 100 пута рекао да ће заједница српских општина бити формирана у складу са Бриселским споразумом и да ће Србија да се бори.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Коментаришући изјаве да ЕУ подржава формирање заједнице српских општина по косовским законима, Вучић је рекао да је изјава портпарола ЕУ Маје Коцијанчич само у том смислу добра што јасно показује Србији какви су преговори у Бриселу.

"Ако то у јавности говоре, можете онда да мислите са чим се све суочавамо", рекао је Вучић за РТС.

Он је нагласио да то нигдје не пише у Бриселском споразуму.

"Ја знам напамет Бриселски споразум. Људи у Србији имају завереничке теорије па измишљају шта пише. Позивам их све да прочитају шта пише, имате на сајту Владе, мислим и на сајту председника, на сајту Канцеларије за КиМ", рекао је Вучић.

Портпарол ЕУ Маја Коцијанчич рекла је данас да ће заједница српских општина биће формирана у складу са косовским законима.

"Асоцијација /Заједница/ ће бити успостављена у оквирима законодавства Косова. Уставни суд Косова је оцијенио да је првобитни договор у складу са уставом и да ће Статут заједнице бити базиран у оквирима основних принципа о асоцијацији српских општина, договорених 25. августа 2015. године", рекла је она.