latinica  ћирилица
13/03/2024 |  07:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђукић Дејановић: Школовање дјеце која иду у "Рибникар" неће бити угрожено

Министарка просвете Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила је да би до петка 15. марта требало да се зна ко ће тачно чинити Радну групу која ће радити на идејном рјешењу за изградњу Меморијалног центра у оквиру Основе школе "Владислав Рибникар".
ОШ "Владислав Рибникар" (Фото: EPA/ANDREJ CUKIC) -
ОШ "Владислав Рибникар" (Фото: EPA/ANDREJ CUKIC)

Она је такође поручила родитељима који су синоћ одржали скуп испред те школе да школовање њихове дјеце неће бити угрожено.

Ђукић Дејановић је навела за РТС да је страх родитеља деце која иду у Основну школу "Владислав Рибникар" да ће она можда бити укинута, потпуно неоснован.

- Оно што ћемо сигурно учинити то је да ћемо морати да створимо потпуно безбједне услове да се реконструише и онај дио школе гдје ће дјеца ићи у своје разреде, учити, стицати знања. Родитељима ће бити ово потпуно објашњено да је нама циљ да школа "Владислав Рибникар" и даље буде узорна, огледна школа, да дјеца иду у ту школу - рекла је Ђукић Дејановић.

Напомиње да родитеље жели да увјери да ником у Влади Србије никада није пало на памет да се школа затвара.

- Какве смо све приједлоге чули и шта су све биле идеје - то је једна ствар, али као што имамо обавезу да мјесто туге буде заиста један меморијални центар са јасним порукама, тако имамо обавезу и према дјеци која иду у школу и која треба да стичу своја знања и да се радују у животу и школском животу да обезбиједимо и то - навела је она.

Родитељи деце која похађају Основну школу ''Владислав Рибникар'' одржали су синоћ испред те школе скуп подршке идеји изградње Меморијалног центра, али су затражили и да дио школе у којем се некада одвијала настава буде функционалан за ученике.

Они су раније у саопштењу поздравили одлуку Владе Србије од 8. марта ове године да се оформи Радна група за успостављање Меморијалног центра и саопштили да ће тој групи пружити подршку у раду и помоћи јој, како су навели, да се у сагледавањима могућих рјешења узму у обзир и потребе ученика школе.