latinica  ћирилица
13/03/2024 |  12:56 ⇒ 12:59 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Односи Србије и Француске достигли изузетан ново, важно стратешко партнерство

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас послије разговора са директором за континенталну Европу Министарства спољних послова Француске Брисом Рокфејом да су односи двије земље достигли изузетан ниво, а да је стратешко партнерство са Француском од изузетног значаја.
Вучић, састанак (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Вучић, састанак (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Са задовљством сам пожелио добродошлицу господину Брису Рокфеју са којим сам размијенио мишљење о динамици политичког дијалога Србије и Француске, билатералној сарадњи у свим областима од обостраног интереса, питању Косова и Метохије, као и о актуелним геополитичким дешавањима - написао је Вучић на Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Како је истакао, стратешко партнерство са Републиком Француском је од изузетног значаја.

- Наши свеукупни односи су достигли изутетан ниво, дјелом и због редовног дијалога са предсједником Емануелном Макроном, коме сам, још једном захвалио на личном ангажману, како у процесу нормализације односа Београда и Приштине, тако и на европском путу Србије -  рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су констатовали и да се економска сарадња двије земље посљедњих година интезивно развија и почиње да сустиже одличне политичке односе које већ имамо.

Састанаку су присустовали и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар.