latinica  ћирилица
13/03/2024 |  16:23 ⇒ 16:40 | Аутор: ТАНЈУГ

У камиону скривено више од 42 килограма хероина

Детаљном анализом узорака товара прашкасте материје откривене на прелазу Прешево, утврђено је да је ријеч о хероину, а не о синтетичкој дроги како се првобитно сумњало, саопштила је данас Управа царина.
Прешево (фото: Tanjug/ Министарство финансија Србије) -
Прешево (фото: Tanjug/ Министарство финансија Србије)

Царински службеници су 6. марта на прелазу Прешево у преграђеном резервоару једног камиона открили покушај кријумчарења преко 42 килограма дроге.

Дрога је откривена када је на улазу у земљу за преглед на царинском мобилном скенеру издвојен камион стране регистрације који се из Грчке упутио ка Белгији.

Детаљним прегледом су сумње на које је указао снимак скенера потврђене, јер је унутрашњост резервоара била подијељена тако да само једна четвртина прими гориво, док је већи дио резервоара послужио за скривање дроге.

Откривена су 63 пакета прашкасте материје тешке 42.337 грама, која је приликом приручног тестирања одреаговала на синтетичку дрогу МДМА и амфетамин.

Заплијењени товар је тада предат полицији у даљу надлежност, а узорци прашкасте материје послати су на детаљну анализу у Национални центар за криминалистичку форензику МУП-а Србије.

Том приликом је потврђено да се заправо ради о опојној дроги хероин, додаје се у саопштењу.