latinica  ћирилица
13/03/2024 |  22:17 ⇒ 22:59 | Аутор: СРНА

Вулин: Глупе и понижавајуће игре Квинте и Приштине

Доскорашњи директор Безбезбедносно-информативне агенције Србије Александар Вулин оцијенио је, поводом одлуке Приштине да укњижи земљиште манастира Високи Дечани по наредби Квинте, да је овдје ријеч о глупим и понижавајућим играма.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Вулин је истакао да је Квинта тријумфовала над Аљбином Куртијем и да је земља која је манастиру Високи Дечани припадала вијековима, послије само осам година од одлуке такозваног Уставног суда Косова, уписана у земљишне књиге.

Он је навео да ће сада послије велике побједе Квинта тражити од Београда да учини нешто за узврат, али да то учини за осам дана и тако умири љутог Куртија и повријеђене Албанце.

- Није тајна да Срби нису омиљени у ЕУ и да не мисле да смо вриједни њихове пажње и поштовања, али за мене, ипак, остаје тајна зашто мисле да смо сви ми малоумни и да не разумијемо њихове глупе и понижавајуће игре. Срби, шта није јасно? - поручио је Вулин, који је и оснивач Покрета социјалиста.

Влада у Приштини наложила је данас Катастарској агенцији да укњижи 24 хектара земље манастиру Високи Дечани и на тај начин спроведе одлуку такозваног уставног суда, којом је манастиру потврђено власништво над имањем које оспоравају локалне власти.