latinica  ћирилица
15/03/2024 |  15:57 ⇒ 16:06 | Аутор: sputniknews.com

Србија: Хапшења због крађе 43.000 државног ордења из зграде СИВ-а, двије особе у бјекству

Осам особа је ухапшено због сумње да су из Канцеларије за ордење, која се налази у десном крилу СИВ-а, извршило тешку крађу државне имовине и то 43.000 државног ордења изузетно велике вриједности. Још двије осумњичене особе су у бјекству.
Полиција Србије (Фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Полиција Србије (Фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Слободе су лишени: Ј. М. (65), Н. А. (63), И. З. (53), О. П. Г. (65), С. С. (44), А. Т. (60), А. Р. (61) и Р. К. (64), док је за два лица С. Х. (52) и С. Б. (46).

Треће тужилаштво је суду поднијело приједлог за расписивање потјерница.

Осумњичени су саслушани, сви су изнијели одбране, након чега је Треће тужилаштво поднијело суду приједлог да се према четири лица одреди притвор, према два лица распише потјерница и одреди притвор, јер нису доступни државним органима, а према три лица мјера обезбјеђења несметаног вођења кривичног поступка.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду наставља са Управом криминалистичке полиције, Службом за сузбијање криминала даљи рад на расвјетљавању свих детаља предметног догађаја и рад на утврђивању идентитета свих лица која су учествовала у овој тешкој крађи државне имовине, о чему ће јавност бити накнадно обавијештена, наводи се на сајту суда.

Акцију хапшења организовали су Треће основно јавно тужилаштво у Београду и Управа криминалистичке полиције, Служба за сузбијање криминала.