latinica  ћирилица
17/03/2024 |  11:36 ⇒ 13:12 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд више неће дозволити да га преваре и доведу пред свршен чин

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је промјену доктрине и приступа зато што су Србију по питању Косова и Метохије много пута преварили тобожњи пријатељи, те више неће дозволити да је преваре и доведу пред свршен чин.
Александар Вучић (фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Александар Вучић (фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

Вучић је подсјетио да је прије 25 година, када је било НАТО бомбардовање Србије, оружјем кренуло отимање Косова и Метохије Србији.

- До дана данашњег се нису зауставили и неће. Ако ништа, часно је чувати слободу и штитити међународно право у данашњим условима, тако да ће Србија наставити да то ради и у будућности - нагласио је Вучић.

Он је најавио да ће наредних дана говорити више о ситуацији и у региону и свим опасностима за европски континет и Србију.

Вучић је рекао да ће бити много тешко за Србију јер је нечија намјера да гура српски народ што даље од Косова и Метохије, а истовремено да онима који протјерују Србе обезбиједе пуни легитимитет и легалитет за њихове акције и то је само дио онога шта се спрема.

- Очекујем само лоше вијести за нас и о томе ћу да говорим наредних дана. Објаснићу како су нас варали, лагали, глумили и неки тобожњи пријатељи и други, а тиче се чланства Косова у Савјету Европе. Рекли смо им шта ће се догодити уколико се то догоди, будући да они мисле да имају право на тумачење споразума на лажан начин - рекао је Вучић.

Он је навео да је Србија увијек спремна за дијалог и разговоре, али ће њен приступ бити знатно другачији.

- Важно је да снажимо себе, да добро разумијемо своју позицију. Неће бити лако, нашем народу на Косову и Метохији понајмање, али ће бити и промјене у нашој доктрини и приступима. Више нема да нас доведу пред свршен чин и кажу сагласили сте се са тим - поручио је Вучић.