latinica  ћирилица
25/03/2024 |  10:57 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

Бањалучанка се годинама лажно представљала као инспекторка СИПА

Припадници СИПА пријавили су тужилаштву Бањалучанку М.Б., коју терете да се годинама у Бањалуци лажно представљала као инспекторка СИПА.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Наиме, службеници СИПА поднијели су Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци извјештај о почињеном кривичном дјелу против М.Б., због сумње на извршење кривичног дјела лажно представљање.

- Приликом предузимања мјера и радњи из надлежности Агенције, прикупљени су докази да се пријављена женска особа током фебруара 2024. године службеним особама у јавним органима на подручју Бањалуке представљала као овлаштена службена особа Агенције у намјери погодовања трећим особама у вези са поступцима које воде ти јавни органи - наводе из СИПА.

Такође, прикупљена су и сазнања да се у посљедње четири године на подручју Бањалуке за сада неутврђеном броју особа из свога ближег и даљег окружења из тренутно неутврђених разлога представљала као овлаштена службена особа Агенције, као и овлаштена службена особа Министарства унутрашњих послова Републике Српске те да наведене радње и даље чини.

- У вези са наведеним позивају се све физичке и правне особе које сумњају да им се пријављена женска особа и/или било која друга особа лажно представљала као овлаштена службена особа Агенције, да наведено пријаве лично доласком у просторије Регионане канцеларије Бањалука или путем контакт телефона 051/348-280, с циљем предузимања одговарајућих мјера и радњи те процесуирања истих - додају из СИПА.