latinica  ћирилица
05/09/2015 |  17:38 | Аутор: СРНА

Ђокић: Уставни Суд БиХ ради на штету српског и хрватског народа (ВИДЕО)

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да ће прича о референдуму о правосуђу БиХ бити актуелна све док се битно не промијени однос судске власти и однос према интересима и потребама свих народа у БиХ.
Министа индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић - Фото: СРНА
Министа индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар ЂокићФото: СРНА

Ђокић је, поводом изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића да одлука о референдуму у Републици Српској мора бити стављена ван снаге, рекао Срни да Бошњаци и странци у Уставном суду БиХ доносе одлуке какве они желе.

"До сад су више пута потврдили да могу донијети тако дрске одлуке, да сузбијају или ограниче интересе које имају друга два народа у БиХ, а ми смо јасно рекли да се са таквом политиком не слажемо и то је темељна примједба коју смо ставили на рад судова и судске власти у БиХ", изјавио је Ђокић.

Он је истакао да је отворено питање референдума јер судска власт усљед политичког утицаја, који је неоспоран, штити интересе бошњачког народа на штету интереса српског и хрватског народа.

"То је Уставни суд БиХ више пута показао својим пресудама и зато је отворена прича о референдуму и она је актуелна све док се битно не промијени однос судске власти и однос према интересима и потребама свих народа", рекао је Ђокић.

Он је додао да сваки народ у овој земљи треба да буде третиран потпуно равноправно.