latinica  ћирилица
24/11/2015 |  15:11 | Аутор: СРНА

Митровић: Неприхватљиво да Мехмедагић и Џаферовић обављају значајне функције

За породице погинулих из Републике Српске није прихватљиво именовање Османа Мехмедагића за директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, као и то да Шефик Џаферовић обавља функцију члана Колегијума параламента БиХ због њихове ратне прошлости, изјавио је предсједник Републичке организације породица погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић.
Недељко Митровић - Фото: РТРС
Недељко МитровићФото: РТРС

- Осман Мехмедагић и Шефик Џаферовић именују се на те функције и утичу на политику, иако се основано сумњиче за ратне злочине почињене над Србима, док, с друге стране, припадници Агенције за истраге и заштиту у Републици Српској хапсе Србе који се не налазе на било каквим позицијама, нити могу да утичу на власт, истакао је Митровић.

Он је рекао да је крајње неприхватљиво да на важне позиције на нивоу БиХ долазе људи са спорном ратном биографијом, те упозорио да то не води помирењу народа и правди у БиХ.

Савјет министара БиХ именовао је 19. новембра Османа Мехмедагића за генералног директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, Трифка Буху за замјеника генералног директора и Дамира Беванду за главног инспектора ове службе.