latinica  ћирилица
11/10/2017 |  16:13 | Аутор: РТРС

Аустралијанка голим рукама ухватила ајкулу и вратила је у океан (ВИДЕО)

Аустралијска агентица за некретнине Мериса Хејтер, тренутно познатија као “рвачица с ајкулама“ прави је хит на друштвеним мрежама након што се појавио снимак у којем спасава једну ајкулу из базена и враћа је у море.
Ајкула -
Ајкула

Мелиса је током пливања у природном базену Оак Парк у предграђу Сиднеја налетјела на бакарну ајкулу коју је одлучила да спаси и врати је у океан.

Још је занимљивије да је њена кћерка снимала видео у којем се на тренутак њена мајка рве са ајкулом, да напоменемо голим рукама, а онда је пребацује преко базена и враћа у море.

Изненађена је количином пажње коју је добила широм свијета.

“Једноставно сам хтјела да ухватим ајкулицу. Да је била одрасла ајкула у питању не бих то никада урадила“, рекла је и додала да јој је било жао када је видјела да мала ајкула лупа главом о стијену од стреса и дезоријентације.

“Ухватила сам је за врат како не би могла да се окрене и угризе ме. Није била толико тешка, али њена кожа је била веома груба, као шмиргла. Бацила сам је преко ивице и видјела како је отпливала“.

Иначе, ова врста ајкула може бити јако агресивна ако је гладна, а више пута годишње је у Сиднеју забиљежен напад ове врсте на људе.

Извор: Б92