latinica  ћирилица
10/01/2019 |  18:52 | Аутор: РТРС

"У бошњачком орвеловском хору против 9. јануара Хаџиомеровић, Суљагић и Бурсаћ"

Сезону сарајевског излива мржње 2019. отворио је новинар Бакир Хаџиомеровић у ауторском тексту за Дневни аваз под насловом "Не волим (девети) јануар!" овако је најавио слављење Дана Републике Српске: "Двадесет и седма годишњица оружане побуне политичких вампира – чија је супстанца непорециво хисторијски скончала у статусу пресуђених ратних зликоваца – поново ће бањалучке улице претворити у шовинистичко поприште за величање агресије, злочина и мржње" - пише на порталу Све о Српској аналитичар Александар Врањеш.
Александар Врањеш (Фото: nspm.rs) -
Александар Врањеш (Фото: nspm.rs)

Ипак, награду за шовинисту године освојио је Емир Суљагић из Грађанског савеза са твитом: "Јао какав бал вампира се одвија под хаштагом #9јануар… Ко год мисли да ово не значи ништа, да није ријеч о најави нових клања, те да на ово не треба реаговати је или суицидна будала или обично четничко смеће. У овим униформама су нам убијали дједове, потом очеве, а ово је обећање да ће и дјецу".

У погледу шовинистичких излива нису заостајали ни тзв. "вонаби" Бошњаци, па тако Драган Бурсаћ колумниста Алџазире у ауторском тексту под називом "Наци-журка у славу творевине настале на геноциду и злочинима" између осталог пише: "Живи град (Бањалука) свој урбицид, елитоцид, своја протјеривања несрба, живи такозвана република негирање геноцида, злочина и истребљења, који су у њено име починили баш њени оснивачи. Па се и даље слави наказни рођендан творевине у чије име су почињене највеће гнусобе након Другог свјетског рата".

Не чуди што је у таквој атмосфери Свјетлана Топалић, уредница БХТ1, на својој кожи осјетила салву пријетњи и увреда када се усудила да у "слободарском" Сарајеву твитне "Срећан ти рођендан, Републико!". Њен посао није да има свој став, да има свој систем вриједности, њено је да служи дистопијском окружењу, иначе – оде глава. Шизофрено зар не?