latinica  ћирилица
22/01/2019 |  08:14 ⇒ 08:50 | Аутор: Б92

АО: Циципас наставио бајку и пласирао се у полуфинале

Грчки тенисер Стефанос Циципас наставио је турнир из снова у Мелбурну и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена.
Стефанос Циципас (фото: twitter.com/australianopen) -
Стефанос Циципас (фото: twitter.com/australianopen)

Циципас је након сензационалне побједе над Роџером Федерером наставио у истом ритму и савладао Роберта Баутисту Агута, резултатом 7:5, 4:6, 6:4, 7:6(2).

Момак из Атине наставио је да помјера границе и исписује историју грчког тениса, а што је можда и још важније, побрао је симпатије навијача који му пружају велику подршку.

Постао је најмлађи Гренд слем полуфиналиста од Новака Ђоковића (УС опен 2007), као и најмлађи полуфиналиста Ози опена од 2003. године и Ендија Родика.

Шпанац је имао својих прилика јер је у сваком од прва три сета имао вођство 4:2, али је успио да добије само један. Стефанос је правио преокрете у првом и трећем, па је у "срећном" четвртом сету дошао до тријумфа.

Циципас је иначе све побједе на овогодишњем турниру остварио резултатом 3-1, а сада је одлучујући корак направио у тај брејку у којем је потпуно доминирао.

Баутисти Агуту је препустио само два поена и показао да има шампионски ген, као и довољан квалитет да у континуитету наступа на великој сцени.

Он ће се у борби за полуфинале састати са побједником меча Рафаел Надал – Френсис Тијафо.

Осим резултата каријере на једном од четири највећа турнира у тенису, имаће још један разлог за задовољство јер ће доћи надомак топ 10 на АТП листи.