latinica  ћирилица
06/02/2019 |  19:07 ⇒ 19:12 | Аутор: РТРС

У припреми нови споразуми са Саудијском Арабијом

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Сарајеву с амбасадором Краљевине Саудијске Арабије у БиХ Ханијем Абдулахом Момином.
Милорад Додик и Хани Абдулах Момина - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Милорад Додик и Хани Абдулах МоминаФото: www.predsjednistvobih.ba

Додик је захвалио на честиткама које су му, поводом преузимања дужности предсједавајућег Предсједништва БиХ, упутили Његово краљевско височанство Абдулазиз ал Сауд, као и принц престолонасљедник Мохамед Бин Салман, саопштено је из Службе за односе са јавношћу Предсједништва БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ и амбасадор Саудијске Арабије су се сложили да је БиХ са Саудијском Арабијом потписала велики број важних билатералних споразума, да су у припреми и нови, те да они много значе за БиХ и њену економију. Он је додао да ће се заложити да се ти споразуми у што скорије вријеме и имплементирају.

Предсједавајући Додик се заложио и за одржавање добре сарадње БиХ са Саудијском Арабијом, нагласивши да цијени ту земљу и њен значај, те изразио спремност да се одазове позиву да посјети Саудијску Арабију.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и амбасадор Краљевине Саудијске Арабије Хани Абдулах Момина, разговарали су и о осталим економским и политичким темама у БиХ и свијету.