latinica  ћирилица
12/12/2019 |  08:32 ⇒ 08:33 | Аутор: СРНА

Дачић: Инжењеринг лажи не може да потре монструозност злочина над Србима

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да, колико год да се Албанци на Космету бавили инжењерингом лажи - од Рачка па до чувене цифре од 20.000 силованих Албанки, ништа неће моћи да потре монструозност "Жуте куће", Гораждевца, Старог Грацког, напада на аутобус "Ниш експреса".
Ивица Дачић (Фото: Анадолија) -
Ивица Дачић (Фото: Анадолија)

- А колико знамо за те масакре над Србима у тој "уређеној" држави" - нико није одговарао - рекао је Дачић за Вечерње новости.

Он је, реагујући на изјаву савјетника министра спољних послова самопроглашеног Косова Јетљира Зибераја да српски званичници, укључујући предсједника Србије Александра Вучића и директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марка Ђурића "никада не смију да спавају мирно због геноцида на Космету", рекао да је Зиберај заражен синдромом свог шефа Беџета Пацолија.

- Све те оптужнице за наводне злочине које најављују служе искључиво да се медијски затрпа чињеница да су пресвучене терористе ОВК, који су доскора заузимали важне функције, почели да позивају у Хаг - рекао је Дачић.