latinica  ћирилица
16/12/2019 |  15:33 ⇒ 17:37 | Аутор: sputniknews.com

Мистерија на Гугл мапи: Гигантска структура поново уочена на Антарктику (ВИДЕО)

Огромна мистериозна рупа на удаљеном острву на Антарктику поново је примјећена на Гугл мапама, што је покренуло велике расправе, а љубитељи теорија завјере добили су нову тему за размишљање.
Мистериозна рупа на Антарктику (фото: google.com/maps) -
Мистериозна рупа на Антарктику (фото: google.com/maps)

На каналу "thirdphaseofmoon" на Јутјубу објављен је видео-снимак на ком се види структура која изгледа као џиновска пећина. Два детаља су посебно занимљива посејтиоцима канала: поријекло рупе и њена импресивна величина. Рупа је дубока чак 83 метра, а широка 73 метра!

Они сматрају да би у ову пећину потенцијално могло да стане "на стотине, ако не и на хиљаде људи".

- Необична структура која води до улаза личи на степениште. То је довољно велико да свемирске летјелице, или чак средства  војске могу да приступе овом улазу - рекао је Брет Казинс, оснивач тог канала на најпопуларнијој видео-платформи.

Посјетиоци канала још додају да би џиновска структура могла бити скровиште за владин пројекат који је скривен од јавности, односно тајна база америчке војске.

Иначе, користећи Гугл мапу, Блејк и Брет Казинс објавили су 2007. године снимак на коме се такође види загонетна рупа, која је неколико мјесеци касније нестала.