latinica  ћирилица
28/02/2020 |  11:35 ⇒ 11:35 | Аутор: Index.hr

Пуповац: Мањине остају при амандманима на Закон о попису

Предсједник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац изјавио је да мањине неће пристати на недефинисане услове одржавања пописа становништва и да зато инсистирају на амандманима.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

Милорад Пуповац каже да за је за разлику од актуелнолг тренутка, 2011. у хрватском друштву није било толико мржње и насиља према припадицима мањина, пренио је загребачки портал Индеx.

- Они (ХДЗ) не желе да пристану на те амандмане, ми не желимо да пристанемо на недефинисане услове одржавања пописа становништва - рекао је Пуповац новинарима уочи састанка странака владајуће коалиције.

На том састанку припадници мањина ће и даље инсистирати на амандманима који предвиђају да се грађанима на попису омогући изјашњавање о више материнских језика и поштовању мањинске квоте међу пописивачима.

Навео је и да је за попис становништва релевантно да се одвија у толерантној атмосфери друштва: "У Сабору је та атмосфера далеко од толерантне а ни у друштву није најтолерантније, посебно у неким подручјима".

Упитан хоће ли Закон о попису становништва данас проћи у Сабору, Пуповац је одговорио да ће се то видјети након овог коалиционог састанка.

- Разговараћемо, разговарали смо и протеклих дана. Видејћемо какав ће бити став владајуће већине - рекао је Пуповац.