latinica  ћирилица
07/04/2020 |  13:53 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

Измијењен пословник - омогућено одржавање онлајн сједница

Сједнице Представничког дома Парламента Федерације БиХ у ванредним ситуацијама моћи ће се одржавати онлајн, односно електронским путем, одлучено је на данашњој сједници овог дома.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: РТРС
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: РТРС

Измјена пословника, којом се омогућава одржавање онлајн сједница, била је једина тачка дневног реда ванредне сједнице, а сви присутни посланици гласали су за ову измјену.

Сједница је одржана у сарајевском Дому младих, уз поштовање мјера социјалне дистанце и других епидемиолошко-заштитних мјера, пренијели су сарајевски медији.

Штаб цивилне заштите Кантона Сарајево изузео је из наредби о забрани окупљања одржавање сједница федералног и парламента БиХ.

За сутра је заказана сједница Дома народа Парламента ФБиХ који би такође требало да измијени пословник како би се у вријеме стања природне и друге несреће омогућило онлајн засједање овог дома.

Одржавањем онлајн сједница оба дома Парламента ФБиХ биће омогућено да усвајају законе током епидемије вируса корона, а први би, према најавама, већ ове седмице требало да буде закон за сузбијање негативних економских посљедица.