latinica  ћирилица
06/03/2021 |  11:41 ⇒ 11:42 | Аутор: СРНА

Добој: Ресертификован стандард повољног пословног окружења

Град Добој ресертификовао је БФЦ стандард повољног пословног окружења, објављено је на интернет страници Привредне коморе Републике Српске.
Градска управа Добој - Фото: РТРС
Градска управа ДобојФото: РТРС

Град Добој успјешно је прошао процес ресертификације према захтјевима трећег издања регионалног стандарда БФЦ Југоисточне Европе

Евалуациони тим је утврдио да процесе сарадње са привредом, комуникацију са приватним сектором, реализацију развојних пројеката који су усмјерени према потребама пословног сектора, координише и води Канцеларија за локални економски развој /КЛЕР/.

У извјештају се наводи да је град Добој уважио и испунио већину препорука које је Евалуациони тим дао градском Тиму.

Највећи напредак остварен је код постојање аналитичке основе за подршку локалној пословној заједници и привлачење инвестиција, која након испуњавања препорука износи 87,5 одсто, у односу на претходни период када је износио нула.

Град је креирао свој инвестициони профил који садржи све неопходне податке, и располаже са већином база података које БФЦ стандард прописује.

Значајан напредак је остварен код испуњења услова праћења динамике локалног тржишта рада и активан однос према утврђеном стању и потребама, гдје је испуњеност повећана са 14 одсто на 85,71 одсто.

Град је документовао да прати потребе тржишта рада и да се активно укључује у ову проблематику, наводи се у извјештају.