latinica  ћирилица
22/11/2021 |  18:19 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Нема одговора Тужилаштва на кривичну пријаву против Џаферовића (ВИДЕО)

Још нема одговора Тужилаштва БиХ, да ли је запримљена кривична пријава и формиран предмет против бошњачког члана Предсједништва, Шефика Џаферовића.
Тужилаштво БиХ - Фото: архив
Тужилаштво БиХФото: архив

Пријаву је, прије три дана, поднијела Хрватска републиканска странка, због изазивања мржње и нетрпељивости и негирања пресуда за ратне злочине припадницима тзв. Армије БиХ.

Џаферовић је, у Јабланици, на обиљежавању годишњице формирања Четвртог корпуса, изјавио да иза тзв. Армије БиХ нису остајале масовне гробнице и логори.

Српске и хрватске жртве Џаферовићеву конструкцију, оповргавају чињеницама.

Џаферовић је негирао оно за шта постоје на хиљаде свједока и жртава које су преживјеле тортуру, исто толико непобитних доказа, десетине правоснажних пресуда, и на стотине још непресуђених злочинаца из тзв. Армије БиХ.

И сам Џаферовић је готово четири ратне године из свог кабинета, као начелник регионалне полиције, слушао језиве крике који су допирали из, свега неколико метара удаљене, Музичке школе – једног од бројних зеничких мучилишта за Србе и Хрвате.

Мирно, у својој зони одговорности, посматрао свирепе злочине те "часне" армије, потпомогнуте страним плаћеницима, над Србима Возуће, Озрена, Завидовића...

Чак и након потписивања Дејтонског споразума.