latinica  ћирилица
02/04/2023 |  21:25 ⇒ 03/04/2023 | 08:56 | Аутор: РТРС

Честитке из Српске: Радујемо се квалитетној и свеобухватној сарадњи са Милатовићем

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић у честитки Јакову Милатовићу поводом побједе на изборима за предсједника Црне Горе изразио је наду да је ово почетак новог времена развоја Црне Горе и региона који ће се темељити на миру, пријатељству и економској сарадњи.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Делегат у Клубу српског народа у Дому народа ПСБиХ Радован Ковачевић честитао је изборну побједу Јакову Милатовићу у другом кругу предсједничких избора у Црној Гори.

Ковачевић је честитку упутио на свом Твитер налогу.

- Честитам велику побједу Јакову Милатовићу, новом предсједнику братске и пријатељске Црне Горе. Радујемо се квалитетној и свеобухватној сарадњи на корист свих грађана Републике Српске и Црне Горе - написао је Ковачевић на Твитеру.

Побједу Милатовићу честитао је и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац. 

Кошарац је у објави на Инстаграму истакао да је први званични састанак са Милатовићем имао у ковид условима, 17. априла 2021. у Требињу, када су разговарали о укидању путарине на магистралном путу Требиње - Херцег Нови.

      View this post on Instagram

A post shared by Сташа Кошарац (@stasa.kosarac)

- Непуних мјесец дана касније, ова идеја је реализована, што је умногоме олакшало прелаз границе. Наше пријатељске везе усмјерене су на отклањање баријера! Радујем се наставку те мисије на обострану корист - поручио је Кошарац.

Предсједник СП Петар Ђокић у честитки побједнику Милатовићу истакао је да је црногорски народ дао шансу младости, помирењу и напретку.

- Упућујем искрене честитке новом предсједнику Црне Горе Јакову Милатовићу - навео је Ђокић.

Вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић честитао је кандидату Покрета Европа сад Јакову Милатовићу обједу на изборима наводећи да је побиједила боља будућност Црне Горе.

 

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је Милатовићу наводећи да је тиме та држава одбацила прошлост и политику подјела, већ пригрлила будућност.